عنوان: شرایط اقتصادی ترکیه و راه اخذ مجوز کار در این کشور
این مقاله درمورد تورمالزی
می باشد
ترکیه کشوری که در بین دو فرهنگ کاملا متفاوت قرار دارد و این موضوع باعث تاثیر گرفتن این کشور از هر دو کشور میشود.اما همچنان با تکیه بر فرهنگ گذشته خود توانسته از این موقعیت یعنی واقع شدن در بین غرب و شرق بهترین استفاده را بکند و و از نظر علمی و دانشگاهی و یا اقتصادی در سطح خوبی قرار بگیرد.بیشترین جمعیت این کشور را مسلمانان تشکیل میدهد و به همین دلیل به یک مقصد خوب برای مسلمانان برای مهاجرت,کار ویا حتی تفریح تبدیل شده است.اقتصاد ترکیه ترکیبی از صنایع بومی و مدرن است که هر روز گستر ده تر میشود.ترکیه در زمینه ایجاد اشتغال برای جوانان در زمینه های فراوانا فعالیت های گسترده ای کرده است.
اقتصاد ترکیه ترکیبی از صنایع بومی و مدرن است که هر روز گستر ده تر میشود.ترکیه در زمینه ایجاد اشتغال برای جوانان در زمینه های فراوانا فعالیت های گسترده ای کرده است. به عنوان مثال در زمینه کشاورزی که با ایجاد زمینه های لازم باعث ثبت رتبه هفتم برای این کشور در دنیا در زمینه تولیدات کشاورزی شد.همچنین بخش حمل و نقل و بانکداری این کشور روند رو به رشد و مثبتی داشته است.همین عموامل باعث جلب کردن توجه نیروی کار مهاجر به این کشور شده است و متقاضیان کار برای کار در کشوری که بستر مناسب و آرامی در اقتصاد دارد اقدام میکنند.یکی درگیر از عواملی که بیشترین نقش را در رشد اقتصادی ترکیه را داشته صنعت پوشاک و نساجی این کشور بوده است به نحوی که پوشتک این کشور به برند قابل اطمینانی برای سرمایه گذاری در میان تجار تبدیل شده است.
وضعیت فعلی صنعت نساجی و پوشاک ترکیه
اگرچه سابقه صنعت نساجی در ترکیه به قرن هفده میلادی در امپراتوری عثمانی بازمیگردد، اما صنعت نساجی در قرن بیستم و با تاسیس کشور ترکیه وارد دوره نوسازی و مدرنیزاسیون شد. بالطبع با رشد کمی و کیفی صنعت پارچه بافی این کشور بهعنوان لکوموتیو صادرات، بخش پوشاک آماده مصرف(Ready-to-wear) هم به مرور رشد کرد. در دو دهه اخیر همواره بیش از 10درصد کل صادرات ترکیه از آن این صنعت بوده است، جالب است بدانیم تقریبا نیمی از صادرات پوشاک ترکیه به کشورهای اتحادیه اروپا تعلق دارد. آلمان، انگلستان، فرانسه، اسپانیا، ایتالیا، هلند، دانمارک، آمریکا، بلژیک و سوئد مقاصد اصلی صادراتی این کشور به شمار میآیند.
وضعیت مناسب صادرات صنعت پوشاک ترکیه دلایل متعددی دارد که در ادامه برخی از این موارد را بررسی خواهیم کرد:
ترکیه از نظر مواد اولیه نساجی کشوری غنی به شمار میآید و
هفتمین کشور تولیدکننده پنبه در جهان است.
ترکیه
موقعیت جغرافیایی مناسبی در میان اروپا و آسیا داشته و از طریق دریای مدیترانه با
آفریقا در ارتباط است. درحالی که بخش تولید در استانهای داخلی و آسیایی ترکیه به
سرعت در حال رشد است، استانبول با مراکز خرید متعدد و حضور برندهای ترک و خارجی در
حال تبدیل شدن به پایتخت مد جدید در کنار شهرهای پاریس، میلان، نیویورک و لندن
است.
این کشور دارای نیروی کار جوان و ماهر در بخش
پوشاک و نساجی است. هم بخش دولتی و هم سازمانهای غیردولتی از نیروی کار با
آموزشهای فنی به منظور حفظ سطح مهارت آنها حمایت میکنند. نیروی کار ترکیه از
نیروی کار آسیایی ماهرتر و از نیروی کار اروپایی ارزانتر
است.
شرایط نیروی کار در صنعت پوشاک ترکیه به مراتب
مناسبتر از کشورهایی نظیر بنگلادش و چین است و مشکلات مربوط به سلامتی و شرایط
انسانی کار در این کشور کمتر از رقبای آسیایی خود است.
یکی از متقاضیان جدید و فراوان مهاجرت به ترکیه تولید کنندگان پوشاک ایرانی میباشند که با توجه به بستر مناسبی که کشور ترکیه برای تولید کنندگان پوشاک فراهم کرده باعث خروج موج فراوانی از تولید کنندگان ایرانی به سمت ترکیه شده است.
در مقاله زیر توضیحاتی در زمینه مهاجرت به ترکیه و گرفتن اجازه کار با روشهای مختلف توضیح داده شده است.
نحوه اخذ اجازه کار در ترکیه
آخرین قانون مربوط به اشتغال خارجیان در ترکیه در سال 2003 به تصویب رسیده است. با این قانون هدفش این است که از مسیر های طولانی برای اخذ مجوز کار جلوگیری کند به این منظور که قبلا صادر کردن مجوز کار برای مهاجرین از طرف چند مرکز باید تایید میشد و به فرد ارائه میشد اما با تصویب این قانون این کار را فقط یک اداره انجام میدهد.
بر اساس قانون شماره 4817 سه نوع اجازه کار پیش بینی شده است. این گروهها شامل اجازه کار مدت دار و نامحدود برای کارکنان وابسته و کارکنان مستقل و موارد استثنائی می باشد. بر اساس قانون خارجیان می توانند از اجازه کار مدت دار ویا نامحدود به شرط به جا آوردن شرایط مورد نیاز، استفاده کنند. مدت اعتبار اجازه کار مدت دار بر اساس قرارداد کار یکسال بوده و برای کار در محل کار مشخص و حرفۀ خاصی صادر می گردد. پس از پایان یکسال اجازه کار برای همان شغل و محل کار تا سه سال دیگر تمدید می شود. پس از سه سال نیز این مجوز تا شش سال می تواند تمدید گردد.درصورتیکه یک تبعه خارجی حداقل هشت سال به صورت مداوم در ترکیه اقامت و شاغل باشد، اجازه کار دائم بدون در نظر گرفتن شرایط اشتغال در ترکیه و نیز بدون محدودیت جغرافیائی ، صادر می شود.
در این مقاله اشاره ای به مهاجرت به سوئد شده است
مهاجرت به ترکیه ، مهاجرت به ترکیه ، مهاجرت به فرانسه ، مهاجرت به دانمارک ، مهاجرت به ترکیه